Välkommen!

World Kusano-ha Shitoryu Kenpo Karate Do Association

Senaste

Information från Älvsjö

Efter det förvärrade läget med Covid-19 och de nya restriktionerna har Stockholms stad valt

att avboka alla lokaler som hyser organiserad verksamhet fram till den 24 Jan. Inga träningar kommer alltså att hållas innan detta datum, varken för vuxna eller barn.

Vi uppdaterar här så fort ny information finns tillhands ang. träningasstart vårterminen 2021.

Kusano-ha karate i korthet

Kusano-ha Shitoryu Kenpo Karate-Do Kai är en traditionell karateklubb som tränar karate på det sätt som tränats i Japan sedan generationer tillbaka. Vår stil har funnits i Sverige sedan mitten av 80-talet. Vår klubb WKKA Stockholm startades Januari 1991 av Håkan Rudberg nu 7 dan. 

Kusano-ha Shitoryu har tre dojos i Stockholmsområdet: Södermalm, Älvsjö och Ekerö. I alla tre dojos erbjuds träning för både barn och vuxna. Många av instruktörerna började i klubben som barn och har sedan fortsatt träna till vuxen ålder. Flera av instruktörerna har mångårig erfarenhet och har periodvis tränat på plats i Japan.

Karate handlar delvis om självförsvar, men det handlar ännu mer om att förverkliga sin potential, att hela tiden sträva efter att bli starkare både mentalt och fysiskt. Vissa av våra medlemmar tävlar i kata (mönster) eller kumite (sparring), men de flesta tävlar inte alls. Det finns ingen tävlingspress och alla barn som fyllt 7 år är välkomna.

Funderar du på om karate är något för dig? Kom och prova på! Du får provträna gratis två gånger och därefter bestämma dig, det går bra att komma i vanliga träningskläder. Ta gärna kontakt med en instruktör i den dojo du tänkt besöka för säkerhet skull. Särskilt barngrupperna blir emellanåt snabbt fulltecknade.

So-honbu dojo, Japan
Kihon waza
Gasshuku Stockholm 2015
Gasshuku Ghent 2017
Hogan shihandai
Gasshuku Manchester 2019
Gasshuku
DSC_0873 (Brightened)
Gasshuku Manchester 2019
Soke Sensei, Ghent 2017
Katata Dojo, Japan
Joakim Feldt
724ae666-b06e-4a4b-96c7-96b8039c1e73 2.J

Ta gärna kontakt med oss för att ordna ett första träningspass, eller med andra frågor som du har.

  • Vit Flickr Ikon
  • Vit Twitter Ikon
Soke Sensei, Ghent 2017